Sinds begin September is het mogelijk om voor Animana gratis SMS template teksten te downloaden. Deze SMS teksten behandelen de voor een dierenartspraktijk meest voorkomende thema’s in huisdiereigenaar-communicatie. Daarbij passen alle teksten precies in één SMS’je. Dat is wel zo handig, want zo hoef je niet zelf te puzzelen om te kijken of je bericht past binnen het aantal symbolen van een SMS. Meer dan 100 praktijken hebben de aangeboden SMS template teksten van IDEXX Animana al gedownload.

Waarom SMS’en?

We horen je denken: “Dat SMS’en is toch iets van vroeger?” Klopt! Gelukkig heb je daar helemaal gelijk in. Want wie SMS’t er nou nog? Als jij nu de SMS-inbox op je telefoon opent zal je waarschijnlijk weinig SMS’jes tegenkomen van familie of vrienden. Maar de berichtjes die je wél in je inbox terug vindt heb je waarschijnlijk allemaal gelezen en geopend. Dit zijn de berichten van bijvoorbeeld bedrijven als Albert Heijn, ANWB en PostNL. Deze berichten gaan over diensten of producten waar jij gebruik van maakt, waar jij als afnemer direct een actie op moest ondernemen of meteen van op de hoogte moest zijn. Je wilt natuurlijk weten wanneer je pakket komt of hoe laat je de boodschappen-bezorgdienst kan verwachten. Een ander voorbeeld zijn SMS’jes met verificatiecodes en login-bevestigingen van bijvoorbeeld: Google, LinkedIn, Facebook of de bank waarbij jij je geldzaken regelt. Het zou vreemd zijn wanneer deze bedrijven deze berichten zouden communiceren doormiddel van een andere dienst. Ze maken juist gebruik van SMS zodat het opvalt. En gelijk hebben ze. Ruim 90% van de verzonden berichten via SMS wordt namelijk gelezen. Precies de reden waarom jij voor jouw praktijk ook het gebruik van SMS zou moeten overwegen.

Voordelen van SMS

Goed, SMS is dus een veel gekozen methode met een reden, maar nu vraag jij je natuurlijk af wat dan precies die voordelen zijn? Naast zichtbaar en kostenbesparend zoals hierboven vermeld is het het gebruik van SMS voor de praktijk ook efficiënt en erg functioneel. Zo is een verzonden SMS altijd terug te vinden in het cliënt- en patiëntdossier in Animana. Ook kan gemakkelijk ‘meer informatie’ in een SMS meegestuurd worden door middel van een linkje. Denk bijvoorbeeld aan achtergrondinformatie over de vaccinatie, een instructiefilmpje of bijvoorbeeld een link naar de contactpagina van de praktijk of online bookingstool om direct en afspraak te maken. Waarschijnlijk open je zelf ook regelmatig een linkje uit een SMS’je, denk maar eens aan de Track&Trace code van je pakket of een twee-stapsverificatie voor het inloggen bij een bank of updaten van een wachtwoord.

SMS kostenbesparend

Toch klinkt 0.09 cent per bericht alsnog als een behoorlijke investering voor de praktijk. Een E-mail sturen is immers (bijna) gratis en bellen, daar denk je al snel niet meer over na. Wij vroegen Katie, Customer Succes Manager naar een voorbeeld uit de praktijk. Hoe gebruikt een Animana praktijk SMS, en hoe zit dat met de kosten?

“Ik heb een praktijk gehad die een oplossing zocht om de ‘no-shows’ bij afspraken te voorkomen. – Ze zijn gestart met het versturen van een afspraakherinnering door middel van een SMS. Ze merkten vrijwel direct verschil. Vanaf de eerste week voorkwamen ze hiermee al enkele ‘no-shows’. Diereigenaren die te laat zouden komen voor hun afspraak namen door de verzonden SMS contact op met de praktijk om te overleggen over hun afspraak. Het gevolg was dat de praktijk veel efficiënter de agenda en tijd kon managen. De prijs voor een standaard consult van deze praktijk was 45 euro, hiervoor kunnen 500 SMS’jes verstuurd worden. Met andere woorden, met 1 SMS een ‘no show’ voorkomen is eigenlijk direct winst voor de praktijk.

Download nu ook de SMS template teksten van Animana

Nieuwsgierig geworden? Animana biedt nu gratis SMS template teksten aan voor de praktijk. Deze zijn vrijblijvend te importeren en te gebruiken. Daarnaast wordt u tijdens het downloaden door middel van een serie e-mails, artikelen en achtergrond informatie.

 

Bij het aanmelden ontvang je enkele e-mails van onze Customer Success Managers. Deze berichten zullen jou gedurende 2 weken informeren over het gebruik van sms, achtergrondinformatie en tips en tricks om jou te helpen bij het succesvol implementeren van sms als communicatiemethode in jouw praktijk.