Animana Release Hoogtepunten: Versie 3.12

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

Op het gebied van voorraadbeheer heeft versie 3.12 meerdere nieuwe functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om een vierkantsvergelijking rapport te genereren en een nieuwe integratie met leverancier Brocacef. Daarnaast bieden wij wat meer overzicht door doorlopende nummering van visiteformulieren te introduceren, het weekoverzicht op maandag te laten beginnen en rapporten efficiënter te maken.

Ook belangrijk om te weten is dat de nieuwe prijslijsten voor IDEXX In-Huis Diagnostiek en IDEXX Referentielab voor 2018 binnenkort beschikbaar zullen zijn. Midden januari worden deze automatisch geüpload binnen Animana.

Door deze release hoogtepunten zorgvuldig door te lezen, weet je zeker dat je up-to-date blijft met alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana. Voor meer informatie over deze versie kun je altijd contact opnemen met het Support Team via idexx-animana-support-nl@idexx.com.

Integratie met Brocacef: Nieuwe Prijslijst

Animana 3.12 bevat een nieuwe integratie met leverancier Brocacef.

Als je Brocacef-producten wilt toevoegen, ga dan naar Extra > Producten > Prijslijst om producten van deze prijslijst toe te voegen. De productprijzen voor bestaande Brocacef-producten kun je updaten via Extra > Producten > Bijwerken Productprijzen. Heb je bestaande producten die je wilt bijwerken, kijk dan naar dit artikel op de Kennisdatabase.

Vierkantsvergelijking

Voorraadbeheer in een drukke praktijk kan vaak een uitdaging zijn. Daarom biedt Animana 3.12 meer overzicht op voorraadbeheer door de nieuwe vierkantsvergelijking. Met dit rapport genereer je een verslag van alle binnenkomende en uitgaande producten binnen een bepaalde periode of op een bepaalde locatie, waardoor je beter een nauwkeurige telling van je voorraad bij kunt houden. Klik hier om te leren hoe je het rapport kunt maken.

De overheid gaat de nadruk leggen op de vierkantsvergelijking, daarom hebben wij een video beschikbaar gesteld die uitleg geeft over optimaal voorraadbeheer ten behoeve van de vierkantsvergelijking in Animana en hoe het nieuwe rapport je kan helpen:

Voor eventuele vragen zal onze consultant, via een webinar, antwoorden geven op de eventuele vragen die je hebt omtrent de vierkantsvergelijking en voorraadbeheer in Animana.  Deze vraag en antwoord webinars zullen plaatsvinden op:

Het kan geen kwaad om meer informatie over de voorraadbeheer door te nemen. Wij adviseren alle praktijken die interesse hebben in dit onderwerp, het volgende artikel door te lezen.

Doorlopende nummering van visiteformulieren

Vanaf 1 januari 2018 worden nieuwe landbouwhuisdier visiteformulieren voorzien van unieke visitenummers, welke in opeenvolgende orde gegenereerd worden.

Het formuliernummer bestaat uit het jaar en een nummer, in de volgende getalopmaak: JJJJ-XXXXX. Dit getal loopt op door het hele jaar. Het eerste formulier van 2018 krijgt dus het nummer 2018-00001. Het tweede (ongeacht de datum of maand) wordt 2018-00002. Dit nummer wordt pas gegenereerd na opslaan van het formulier. Meer informatie over het aanmaken van visiteformulieren is terug te vinden op onze Kennisdatabase.

2018 Bedrijfsgezondheidplan Melkvee Protocol

Vorige maand hebben we het protocol Bedrijfsgezondheidsplan Melkvee 2017 gedeeld, maar 2017 is al bijna voorbij! Wil je gebruik maken van het protocol Bedrijfsgezondheidsplan Melkvee 2018? Deze is nu beschikbaar om te installeren: Ga naar Instellingen > Algemene Instellingen > Beheer Protocollen > Installeer Template en kies Bedrijfsgezondheidsplan Melkvee 2018.

Weekoverzicht agenda

In versie 3.12 begint het weekoverzicht op maandag (in plaats van zondag). Zo komt het beter overeen met het maandoverzicht en je wekelijkse werkwijze, waardoor je verwarring en administratieve fouten makkelijker kunt voorkomen.

Rapporten

Rapporten op Extra > Rapporten worden nu alleen weergegeven nadat je op ‘Toon Resultaat’ klikt. Op deze manier kun je eerst de relevante dimensies bepalen vóór het laden van het rapport, waardoor de pagina efficiënter laadt en alleen de relevante informatie wordt getoond.

Binnenkort: Prijslijsten IDEXX Referentielab en IDEXX In-Huis Diagnostiek

Midden januari worden de nieuwe prijslijsten voor IDEXX In-Huis Diagnostiek en IDEXX Referentie Lab beschikbaar gesteld. Deze zijn te vinden op Extra > Producten > Bijwerken Productprijzen en Extra > Producten > Producten > Prijslijst Product Toevoegen. De productprijzen kunnen geüpdatet wanneer het product met de juiste IDEXX-productcode is geconfigureerd. Meer informatie omtrent dit onderwerp is terug te vinden in dit artikel.

Mocht je nog vragen hebben over de veranderingen in Animana 3.12, kun je altijd gerust contact met Animana Customer Support opnemen of onze Kennisdatabank raadplegen.