Het zonnetje schijnt en lammetjes lopen in de wei. De lente is in volle gang. Het ideale moment om extra aandacht te besteden aan uw klanten die van plan zijn om een nestje te nemen. Of dit nu ervaren fokkers zijn of eigenaren die graag eens een nestje willen.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om lang te wachten op het resultaat van de progesteron bepaling of om fokkers te verwijzen naar het humane ziekenhuis bij u om de hoek. Met de nieuwe Catalyst® Progesterone test bepaalt u in uw praktijk het optimale dektijdstip bij teven met betrouwbare en kwantitatieve resultaten. De test is beschikbaar voor de Catalyst One® en Catalyst Dx®  analyzers.

Informeer uw klanten via Animana

Om uw klanten te informeren over de mogelijkheid om progesteron te bepalen in uw praktijk, kunt met behulp van Animana een informatiebrief versturen. Ter inspiratie hebben wij voor u een voorbeeldbrief gemaakt. Deze brief kunt u naar wens aanpassen en toevoegen aan uw Animana account. Er zijn twee manier om deze brief aan uw Animana account toe te voegen:

 1. Maak gebruik van de voorbeeldbrief – Word
  Klik op deze link om de voorbeeldbrief (als Word-document) te openen: Voorbeeld brief in Word
  U kunt deze tekst Kopiëren en plakken naar de Content Designer.
  De mergecodes en hyperlinks in deze voorbeeld brief worden met de nieuwe Content Designer ook overgenomen.
 2. Maak gebruik van de voorbeeldbrief – HTML
  Klik op de link om de voorbeeldbrief (in HTML-formaat) te openen: Voorbeeld brief in HTML

Onze voorbeeldbrief ziet er na het versturen zo uit:

Hoe u deze brief het beste kunt opmaken leest u in de Leerpand: Content Designer.
Heeft u hulp nodig bij het mailen of het toevoegen van de tekst, ons Support Team staat altijd voor u klaar.

Tip: kies de juist doelgroep

U zou al uw klanten kunnen informeren over de progesteron bepaling in uw praktijk, maar het is waarschijnlijk een stuk effectiever als u alleen de klanten informeert waarvoor deze test relevant is. Bijvoorbeeld alle eigenaren met een intacte teef tussen de 1 en 8 jaar leeftijd of alle fokkers in uw praktijk. Via de krachtige mailingsfilters in Animana kunt u de doelgroep precies samenstellen zoals u zelf wilt.

Voorbeeld 1 Gebruik het ‘mailingfilter op patiënten’ en filter op diersoort ‘Hond’, geslacht ‘Vrouwelijk’ en stel de leeftijd zodanig in dat de teef minimaal 1 jaar oud is en maximaal 8 jaar oud.

Voorbeeld 2: Gebruik het ‘mailingfilter op contacten’ en filter op de categorie ‘Fokkers’ en diersoort ‘Hond’. Hiervoor is het wel een vereiste dat u de klantcategorie ‘Fokkers’ heeft aangemaakt in uw Animana account en heeft toegekend aan de fokkers in uw praktijk.

Meer informatie over de kracht van mailingfilters vindt u in de volgende Kennis Database: artikelen.

Gebruik een handig protocol voor fertiliteitsbegeleiding

Bij ieder consult voor het bepalen van het optimale dektijdstip komen dezelfde onderdelen van de anamnese, het lichamelijk onderzoek en het aanvullend onderzoek terug. Om uw bevindingen overzichtelijk en snel te rapporteren in de patiëntenkaart is het handig om een standaard protocol aan te maken in Animana waarin u alle bevindingen eenvoudig kunt invullen. Handige invulvelden in het protocol kunnen zijn:

 • Anamnese
 • Staartreflex
 • Vaginale uitvloeiing
 • Cytologie
 • Buikpalpatie
 • Vaginoscopie
 • Vaginaal toucher
 • Progesteronwaarde
 • Advies

Meer informatie over het aanmaken van handige protocollen vindt u in het volgende Kennis Database: artikel.