Over Animana

Animana is opgericht in 2000 door Bas van Ecke en Sebastiaan Massizzo. Hun ervaring met diergeneeskunde, software development en praktijkmanagement software maakte heeft het mogelijk gemaakt om een onmisbaar platform te ontwikkelen voor alle veterinaire klinieken; namelijk Animana.

Animana is gestart met de focus op gezelschapsdieren en ambulante paardenklinieken, echter is het platform doorontwikkeld waardoor het voldoet aan aan de vraag van veel klinieken,  ongeacht de grootte en soort van het dier.

Op 30 oktober 2014 is Animana overgenomen door IDEXX Laboratories, de marktleider op gebied van veterinaire diagnostiek. Beide delen de gezamenlijke visie om processen en dagtaken binnen een kliniek zo efficient mogelijk te maken. Vanaf dat moment werd Animana bekend als IDEXX Animana.

Het IDEXX Animana team bestaat uit ongeveer 60 medewerkers, die verdeeld zijn in 5 afdelingen: Product Management en Development, Customer Support, Professional Services, Marketing en Sales. Merendeel van de medewerkers hebben ervaring met de veterinaire sector waardoor ze zich kunnen vinden in alle hectiek van een kliniek en daarmee helder inzien hoe IDEXX Animana daar een grote rol in speelt.

Het doel van IDEXX Animana is om het leven van dierenkliniek personeel te vergemakkelijken door innovatieve functionaliteiten te ontwikkelen en uitstekende customer support te leveren. Animana is continu bezig met het verbeteren van het platform en werkt nauw samen  met haar klanten en de veterinaire community om er voor te zorgen dat het platform aan het einde van de rit altijd up-to-date is.

Aangezien IDEXX Animana bedoeld is om werkprocessen binnen klinieken te optimaliseren en communicate met clienten naar een hoger niveau te tillen, zorgt het platform voor een besparing in tijd en die tijd kan uiteindelijk gebruikt worden voor betere patientenzorg